Cultuurhuis Krimpen a.d. Lek

Voor het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek fotografeerde ik diverse ruimten. Het is een bijzondere plek waar verbinden en samenwerken centraal staan. Een enorm team vrijwilligers staat directrice Heidi Doff bij en zij hebben deze centrale plek in de Krimpenerwaard een gezicht gegeven.
In het Cultuurhuis zijn participanten die ruimten benutten. Als vaste gebruiker, structurele huurder of incidentele huurder. Participanten in een Cultuurhuis hebben een gezamenlijke visie over de rol van de voorziening in het dorp of de wijk. Een gezamenlijk beheer en een gezamenlijke programmering zijn daarin de basis. Binnen een Cultuurhuis worden inventieve verbindingen gelegd tussen organisaties en verenigingen. Dit levert meerwaarde op. Want de programmering wordt mede bepaald door de wensen van de gebruikers en bezoekers.
Het Cultuurhuis biedt activiteiten voor jong en oud en dit zoveel mogelijk in samenwerking met en verenigingen, scholen, ondernemers en winkeliers. De activiteiten in het Cultuurhuis zijn onder te verdelen in de 4 takken ‘Cultureel’, ‘Creatief’, ‘Educatief’ en ‘Informatief’.

Op deze locatie vind je onder andere het theater (ook voor films of evenementen), de bibliotheek, het jeugdhonk en flex-werkplekken. En bij binnenkomst is het gezellige Grand Café Siep niet te missen.

 

 

error: Content is protected !!